Doel

Via ons bedrijf willen we zowel de professionele – als hobby imker voorzien van reinteelt materiaal en dit zowel van Ligustica als Buckfast.

Enkel door kunstmatige inseminatie bekomen we F0 (of reinteelt) welke we tot in de puntjes verzorgen.
Ze worden getipt (vleugel ingeknipt) en gemerkt met speciaal fluor schildjes. Ook is elke koningin getest op haar legcapaciteit en nestvorming (3 weken op miniplus). 

Via kunstmatige inseminatie willen we de eigenschappen, specifiek voor Buckfast bijen, vrijwaren en de professionele imker voorzien van de hoogste kwaliteit van koninginnen.

Vermits een koningin in de vlucht bevrucht wordt, ben je enkel met kunstmatige inseminatie 100% zeker van de eigenschappen van de nakomelingen.

We geloven in Buckfast bijen omwille van volgende eigenschappen:

  • Zachtaardigheid: ze zijn niet steeklustig. Je kan de kast opendoen zonder gestoken te worden. Ook in serres geven ze door hun geaardheid geen overlast. 
  • Hoge haaldrift: eens een voedselbron ontdekt wordt die massaal benut.
  • Bijzondere speurzin: de bijen vinden snel nieuwe voedselbronnen. 
  • Raamvast: de bijen blijven goed zitten op de ramen en vertonen niet het gekende waterval syndroom. Je kan gemakkelijker werken en controle uitvoeren naar de koningin toe en op de bijen zelf. 
  • Zwermtraag: er worden niet snel doppen opgetrokken. 
  • Nosema ongevoelig: vooral in moeilijke gebieden met weinig voorjaarsbloeiers.

  Dirk De Groeve terwijl hij een kast opent

Ook de eigenschap van een hoge weerstand tegen varroa mijten is één van mijn prioritaire doelstellingen. Welke in de loop van volgende jaren verder uitgewerkt wordt.

Imkeren met bijen van hoge kwaliteit zonder pesticide is voor mij een top prioriteit.

Geen gedoe meer met allerlei chemische en organische producten ter bestrijding van nosema of varroa maar volledige concentratie op wat de beroepsimker wil, zijnde: 
honing, koninginnenbrij,stuifmeel, propolis enz...

Dit betekent een enorme tijdswinst, kwalitatief betere honing, geen zwerm problemen en makkelijk handelbaar. 

Wij willen ook bijenproducten aanbieden in de beste kwaliteit, gaande van honing in diverse verpakkingen tot gepersonaliseerde potjes en flesjes.
Ook koninginnenbrij in zuiver vorm zowel gekoeld als diepgevroren, dit kan ook in grotere hoeveelheden voor de sport (wielrenners, voetballers, paarden- en hondensport evenals duivensport).
Propolis leveren wij in oplossingen van 94% alcohol (tintuur) in een handige druppelteller. 

 

 

 

 
     
 
BuckfastLab - 2BEe bvba BE0885.534.873 - Haeghensgoed 36 – 9270 Laarne - Tel/Fax: +3293299004 | sitemap