Propolis 


Propolis is een bruinachtig kleverig en sterk ruikend product welke door de bijen wordt verzameld op hun achterpoten, zie foto.
Propolis wordt door de bijen verzameld op de knoppen van bomen. Het is de hars welke de knoppen van bladeren en bloemen de hele winter beschermd tegen ziektes, schimmels en vraat van allerlei dieren.
Reeds van bij het ontstaan van de honingbij wordt dit product gebruikt.
Als je dan kan stellen dat bij onderzoek de hoogte verdunning nog steeds alle bacteriën weet te doden dan weet je ook dat we hier spreken over een uitest sterk en complex antibioticum.
Ook de ziekenhuisbacterie heeft geen enkel verweer tegen dit product ook als is het product zeer sterk verdund.
In het vroegere Oostblok wist men wat propolis zoal vermag. Het werd en word er nog steeds gebruikt als verdoving bij tandheelkunde.
Het vervelende effect van een dikke wang is onbestaand bij dit product. En de verdoving is tot ruim 68 maal sterker dan onze traditionele verdovingen.
Ook de farmaceutische industrie wist Propolis te vinden en zo zijn er in de apotheek diverse zalven, pillen en siroop met Propolis te vinden.
Bizar genoeg staat er nooit iets over een gevaar bij gebruik vermeld. Zeker 5% van de bevolking is weinig tot hyper allergisch voor dit product. Daarom raden wij aan voorzichtig te zijn bij het eerste gebruik ervan.
Wij leveren Propolis in zijn max. Geconcentreerde vorm als tintuur in druppelflesjes. Dit is uiterst doeltreffend tegen ontsteking van kleine wondjes, koortsblaren, verkoudheid enz.
In zalfvorm is ze doeltreffend tegen kloven in de voeten, meer bepaald de hielen. Ook voor de handen en andere plaatsen is ze verzachtend.
Het werk ontsteking remmend maar blijft voor sommige mensen gevaarlijk. Zo’n 3% van de bevolking blijkt allergisch tot hyper allergisch te reageren! Ook daarom dat wij eerst vragen een test te doen. Indien u geen reactie vertoond kan u gerust zijn voor het gebruik van zalven, pillen, siroop en tinturen.
Ook in hoestsiroop en pilletjes bij de apotheek vind men steeds meer propolis. Wat wijst dat ook de medische wereld overtuigd is van de werking.

 

 

 
     
 
BuckfastLab - 2BEe bvba BE0885.534.873 - Haeghensgoed 36 – 9270 Laarne - Tel/Fax: +3293299004 | sitemap